Houskové knedlíky
Dokonalá česká příloha

Houskové knedlíky

Klasická česká příloha může vyděsit nejen úplného začátečníka. Obzvlášť, pokud se dočte, že potřebuje polohrubou nebo hrubou mouku a tu na Zélandu nesežene. Takže co s tím? Odpovědí je tenhle recept, který se prostě nemůže nepovést!

Ingredience na 4 porce:

  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek smíchané mouky (60% hladké a 40% krupice - semoliny)
  • 2 vejce
  • 3 plátky toustového chleba
  • máslo na vymazání hrníčků
  • sůl, pepř

Video:


Postup:

  1. Do větší mísy nalijte 1 hrnek mléka.
  2. Rozdělte vajíčka, žloutky přidejte k mléku a rozšlehejte.
  3. Bílky dejte to menší mísy, přidejte špetku soli a vyšlehejte pevný sníh.
  4. K mléku nasypte mouku a rozmíchejte.
  5. Do vzniklého řídkého těsta vmíchejte nakrájený toustový chleba.
  6. Opatrně vmíchejte sníh.
  7. 4 hrnky vymažte máslem a rozdělte do nich vzniklou směs.
  8. Do velkého hrnce napusťte studenou vodu a vložte hrnky tak, aby byly ponořené asi do 2/3.
  9. Přiklopte pokličkou a přiveďte k varu.
  10. Snižte žár a vařte 33 minut.
  11. Po 33 minutách vypněte a nechte 2 minuty dojít.
  12. Opatrně vyndejte hrnky a nechte chvíli odpočinout.
  13. Za pomoci kulatého nože vykrojte knedlíky z hrnků a nakrájejte je.
  14. Snězte je!